CULTURA

La cuina catalana conquista Londres de la mà de Paco Pérez

Més de 200 convidats del món empresarial, turístic i cultural van gaudir d’un sopar dissenyat pel xef amb dues estrelles Michelin, que va reinterpretar plats com la coca de recapte o l’arròs de mar i muntanya. L’acte, impulsat pel Govern dins del programa Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, va dur el bo i millor de la cuina catalana a la capital britànica.

La cuina catalana va seduir Londres aquest dimarts al vespre de la mà del reconegut xef Paco Pérez, que va oferir un sopar exclusiu per a més de 200 persones en un prestigiós hotel de la capital britànica. L’esdeveniment, organitzat en el marc de la iniciativa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, tenia un doble objectiu: projectar Catalunya com a destí gastronòmic de primer nivell i atraure noves inversions britàniques en sectors estratègics.

L’acte va començar amb una benvinguda institucional del secretari d’Empresa i Competitivitat, Jaume Baró, qui va remarcar el valor de la gastronomia com a eina de projecció econòmica i cultural. “Amb la panxa plena és més fàcil estimular”, va dir amb humor el representant del Govern, tot subratllant que la cuina és també diplomàcia.

La cuina catalana a Londres / ACN
La cuina catalana a Londres / ACN

Gastronomia com a llenguatge universal

Per a Baró, el sopar simbolitzava una trobada entre cultures i una aposta per reforçar els vincles entre Catalunya i el Regne Unit. El secretari va recordar que empreses britàniques com AstraZeneca ja han confiat en Catalunya amb una inversió de 1.300 milions d’euros i la creació de 1.700 llocs de treball. El seu desig, va dir, és que “altres companyies segueixin aquest camí, especialment en els àmbits de la salut, els semiconductors i la tecnologia”.

“Catalunya vol ser el lloc on el talent i la innovació britànics trobin un espai per créixer”, va assegurar Baró davant un públic format per representants d’empreses, institucions culturals i periodistes especialitzats en turisme gastronòmic.

La cuina catalana a Londres / ACN
La cuina catalana a Londres / ACN

El territori al plat

Amb dues estrelles Michelin i restaurants a Catalunya, Berlín i Polònia, Paco Pérez va voler que cada mos reflectís “una història, un paisatge i una estació”. El menú va oferir un recorregut sensorial per la cuina catalana, amb reinterpretacions creatives de plats clàssics: una coca de recapte de tardor, un arròs de mar i muntanya amb ceps i escamarlans, i un roll de botifarra negra i blanca amb poma de Girona, que el xef va definir com “un record d’esmorzar català”.

Els plats es van maridar amb vins i caves del territori, seleccionats per mostrar la diversitat vitivinícola catalana, de l’Empordà al Penedès. L’objectiu, segons Pérez, era “transmetre l’essència de Catalunya més enllà de la marca Barcelona” i reivindicar la gastronomia com un motor cultural i econòmic.

La cuina catalana a Londres / ACN
La cuina catalana a Londres / ACN

Atraure turisme de qualitat

A més de seduir el paladar dels convidats, l’acte va voler impulsar un model de turisme sostenible i de qualitat. “Cada plat explica el territori i la manera com vivim”, va recordar Baró, destacant que la cuina és una de les millors cartes de presentació per al país. Londres, amb la seva influència internacional, es va escollir com a escenari estratègic per obrir noves portes a visitants i inversors.

El sopar forma part d’una sèrie d’accions promocionals internacionals que la Generalitat impulsa aquest any per reforçar la imatge de Catalunya com a referent gastronòmic global. Després de Londres, es preveuen nous actes a París, Brussel·les i Nova York, amb l’objectiu de consolidar la marca Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

Amb aquesta vetllada, Paco Pérez no només va conquerir els paladars londinencs, sinó que va consolidar la cuina catalana com a ambaixadora del país al món. Un projecte que uneix tradició i innovació, cultura i economia, territori i futur.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button